Workshop “MOOI BOOS”

18-08-2014

Boos

Rond succesvol jouw studie af!

Leer omgaan met tegenslagen in de workshop ‘Mooi Boos’

Een studie succesvol afronden vraagt wilskracht en doorzettingsvermogen. Vooraf wordt er veel tijd besteed aan het kiezen van de juiste studie, maar daarna er is geen aandacht meer voor het studeren zelf. Dat raakt mij en dat wil ik veranderen. Door studenten te helpen om te leren gaan met tegenslagen zodat ze de juiste studie wél succesvol afronden!

Studiekeuzecoach, om een juiste studie mét diploma af te ronden

Ik ben Arne Bos, studiekeuzecoach, eigenaar van adviesbureau Verbeau en verbonden aan de vereniging Studiekeuze Nederland. Als coach begeleid ik veel jongeren om de juiste studie te vinden. Maar om die studie vol te houden én succesvol af te ronden, is meer nodig. Je moet weten hoe je omgaat met tegenslag, hoe je situaties kunt accepteren en jezelf weer kunt herpakken en doorgaan als het even anders gaat dan je wilt. En als het dan tegenzit, is er vaak boosheid. Dat is prima, zolang het je maar verder helpt.

‘Mooi Boos’: in 5 stappen van boosheid naar succes

In deze workshop leer je in 5 stappen hoe je jouw boze energie gaat gebruiken:

  1. Zet jouw boze energie positief in
  2. Accepteer wat er gebeurd is
  3. Leer de juiste studiestrategie
  4. Bouw aan jouw zelfvertrouwen
  5. En geniet als je een tentamen haalt, want succes moet je vieren!

Mijn ervaring met tegenslag

Ik heb zelf ook ervaring met tegenslag en boosheid. Door een afwijking aan mijn hoornvlies heb ik al jarenlang last van mijn ogen. Inmiddels heb ik twee risicovolle transplantaties aan mijn linkeroog ondergaan. Ook rechts ben ik geopereerd maar na een bacteriële infectie zit daar een litteken. De conditie van mijn ogen is nu stabiel maar het zicht links is heel slecht. Sinds september sta ik daarom op een lijst voor een hoornvliesdonor. Drie maanden geleden was die gevonden maar twee dagen voor de operatie heeft het ziekenhuis de donor afgekeurd en ben ik weer terug op de wachtlijst. Dat was een enorme tegenslag en dat maakte mij boos! Ik weet dus wat het is als het tegenzit, hoe lastig acceptatie kan zijn, om weer op te staan en door te gaan. Maar het lukt wel! En dat wil ik jou ook leren!

Wil jij ook het beste uit jouw studie halen en deze succesvol afronden? Kom dan naar deze workshop ‘Mooi Boos’

Datum :  Woensdag 17 september en donderdag 18 september.

Waar : De Veranda, Amstelveenseweg 764 in Amsterdam

Kosten : € 115 p.p.

Duur : 2 sessies van 18:30 uur tot 21:30 uur.

Aanmelden :

Je kunt je aanmelden voor de workshop ‘Mooi Boos’ door een e-mail te sturen naar info@verbeau.nl. Vermeld hierin jouw contactgegevens en Ik stuur je de bevestiging met een factuur. Na ontvangst van de betaling is jouw plek in deze workshop voor jou gereserveerd.

Workshop kan ook op locatie gegeven worden voor meer informatie hierover mail arne@verbeau.nl of bel 0623816660.

Praat mee!